BOOKING Omakase Hamar
Sett av tid til en helaften utenom det vanlige!
Fra midten av september 2022 har Chef Akira gleden av å ønske deg velkommen til den bittelille restauranten «Omakase» i den gamle bygården i Hamar sentrum, bedre kjent som Matkvartalet. Dette luksuriøse spisestedet på loftet i bakgården, har kun plass til 12 gjester. Her sitter du i sushibaren og blir servert over disk, direkte fra sushichefens trente hender. Rå opplevelser for sjømateksentrikere og vinelskere.
Omakase betyr «kokken bestemmer» på japansk, og her er det Chef Akira som bestemmer. Han velger fra det aller beste havet har å by på, med hovedvekt på det norske. Omakase er stilrent og enkelt. Her serveres i all hovedsak nigiri og rå fisk som i Japan. Ca. 15 små munnfuller går fra Akira’s skarpe kniv og veltrente hender direkte over bardisken, til deg - alt paret med vin i særklasse. Du kan forvente noe tradisjonelt, men også spesielle småretter som østers, kråkebolle eller dry-aged fisk.
Chef Akira, har en spennende bakgrunn innen sushi-faget. Han har vokst opp i London og her har han, i flere år, jobbet på sushirestauranten NOBU, blant annet under ledelse av den verdenskjente gründeren og sushi chefen Nobu Matsuhisa. Akira har også jobbet på velkjente «The Arts Club» i London - også her med et kjent navn i sushiverdenen, Kyoichi Kai. Før pandemien brøt ut, jobbet Chef Akira for Omakase i den japanske restauranten Cubé, også i London. Akira ble født med sterkt nedsatt hørsel, noe som er arvelig. Selv mener han skaden er noe som har fremmet hans andre sanser enda bedre og dermed bidratt til å gjøre han til en bedre sushi chef.
Forvent gjerne en ny vinkelner og en ny paring til maten hver helg. 4-6 viner serveres i løpet av en kveld på Omakase, avhengig av hvilken «pakke» du har valgt.
Våre erfarne sommelierer har gjerne sine egne erfaringer med hva som passerer til Chef Akira’s perler fra havet - sammen med en god historie om vinens opphav.
Chef Akira er sertifisert sake-sommelier fra anerkjente Sake Sommelier Association (SSA) ® i London.
Omakase meny (mat): kr 1 699,-
Vinpakke: kr 1 599,-
Sake-pakke: kr. 1.299,-
Chūhai-pakke: kr. 750,-
Øl-pakke: kr. 1450,-